Güncel Yöneticiye Ücret Ödenmek Zorunda Mı?

Yöneticilere ücret ödenmeli midir?

• Evet

Kullanılan: 1 50.0%
  • Hayır

Kullanılan: 1 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

Vedat Güngör

Moderator
Yönetici
Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemişse bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteme hakkı vardır. Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmamasını, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda bir karar alınmaz ise kanun gereği, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmama hakkına sahiptir. Yönetici dışarıdan seçilmiş ise , alacağı ücret ve şartları, yönetici atanırken kat malikleri tarafından karar verilir . Yöneticinin ücreti; kat malikleri tarafından, arsa payları oranında ödenir
Duayen gazeteci Tamer Haper 21 Ağustos Cuma günü Posta gazetesinde konuya şöyle değinmiştir :
Okuyucumun mektubunun ekinde bu günlerde toplantılarının olacağı, sorununun acil olduğu notu var, bu nedenle ona öncelik tanıdım.Bir binada kat malikleri toplantısında başkaca bir karar alınmamış, yönetim planında da aksine bir hüküm yoksa yönetici mutad giderlere yarı oranında katılır. Mutad giderler de her ay periyodik ödenen yakıt, kapıcı ücreti, genel su-elektrik gibi giderlerdir.
Bunun dışında okuyucumun ikinci satırda saydığı asansör onarımı, mantolama gibi giderler mutad giderlerden değildir. Dolayısıyla yönetici bunlara her bağımsız bölüm maliki gibi tam iştirak olarak katılır.Bu anlattığım, yukarıda söylediğim gibi yasa hükmü olup amir hüküm değildir, aksine kararlar alınabilir. Dolayısıyla okuyucumun binasında durumun ne olduğunu netleştirmek için, yönetim planının ve bugün uygulanmakta olan kat malikleri kurul kararının incelenmesi gerekmektedir.
Okuyucumun mektubunda böyle bir kararın yönetici ve denetçi ile birlikte alındığı bilgisi var. Böyle bir karar yönetim kurulunda alınamayacağı gibi denetçiler sadece kontrol mekanizması olup karar mekanizması değildir.

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Emeğinize sağlık @Vedat Güngör bizde oturduğumuz binada ödüyoruz. Ve ödenmelide yoksa kimse bedavaya yöneticilik yapmak istemiyor.

Vedat Güngör

Moderator
Yönetici
Emeğinize sağlık @Vedat Güngör bizde oturduğumuz binada ödüyoruz. Ve ödenmelide yoksa kimse bedavaya yöneticilik yapmak istemiyor.
Cevabınız için teşekkürler ama ben ödenmemesi taraftarıyım zaten kendileri genelde aidatlardan muaf oldukları için fuzili bir harcama geliyor bana bu harcanacak bütce ile binamıza daha güzel ve yararlı şeyler yapabiliriz teşekkürler 🙏

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Cevabınız için teşekkürler ama ben ödenmemesi taraftarıyım zaten kendileri genelde aidatlardan muaf oldukları için fuzili bir harcama geliyor bana bu harcanacak bütce ile binamıza daha güzel ve yararlı şeyler yapabiliriz teşekkürler 🙏
Şöyle düşünün; büyük bir sorumluluk alacaksınız. İnsanlara sürekli hesap vereceksiniz. Bunu sadece neden basit bir aidatta muaf olarak karşılayasınız ki.

ahmetercument

Yeni Kiracı
canan hanım sizdeki durum biraz daha farklı bizde ise bina yönetimi dışarıdan bir bina yönetim firması ile anlaştı ancak ben buna çok taraftar değilim çünkü talep ettikleri rakam daire başı 50 tl gibi fahiş bir rakam.. tamam profesyonel yönetim olsun ancak ne kadar profesyoneller o tartışılır.. ben daha çok bu konunun kat malikleri arasında çözülmesinden yanayım