Yönetici evini sattı

atem

Yeni Kiracı
Merhaba,
8 daireli bir apartmanda 1+1 daire sahibiyim.
Apartman'da Toplam 8 daire var, 4 daire 2+1 (62 m2) ve 4 daire 1+1 (50 m2) oluşuyor.
Karar defteri var noter tasdikli olmadığını biliyorum, geçen sene bana haber verilmeden bir yönetici kendi aralarında toplantı yapıp seçmişler.
Whatsup grup'u kurmuşlar ben whatsup kullanmıyorum artık.
Seçimden sonra arandım, toplantıdan haberim olmadığımı dediğimde telefon numaramı bulamamışlar söylediler.
Geçen hafta aidat ödemek için yöneticiyi telefonla aradığımda dairesini satmış ve evrakları iki daire sahibi olan arsa sahibi karşımda oturan komşuma teslim etmiş ve bundan sonra aidatlar onlara ödenecekmiş toplantı talebinde de bulunabilirmişim.
Apartmanda bu konu ile hiç bir bilgi asılı değil bana hiç bir şey tebliğ edilmedi. Whatsup grubuna da kendi isteğimle çıktığımdan eğer oraya yazıldıysa bilgim yok.
Ben Ap. aidatlarını bu kişilere ödemek zorunda mıyım ?, kendilerinle aram iyi değil, konuşmuyorum.
Resmi kanunlara göre seçilmedikleri gibi bana bir cezai işlem uyguluyabilirler mi?
Bu kişiler arsa sahibi kat karşılığında müteahhit den 2 daire verilmiş ve Apartmana sahiplenmişler, hatta evin arka bölümünde küçük bir bahçe var
yatak odaları o tarafda olduğundan kimseyi sokmak istemiyorlar anahtar onlarda. Bahçeye giriş sadece apartman ortak alanından. Ayriyetten Aidatlar 1+1 ve 2+1 daireler aynı para ödüyor haksızlık değil mi?
Cevabınız için teşekkürler.

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Merhabalar,
öncelikle olağan genel kurul toplantıları kat maliklerine davetiye çıkarılmak sureti ile tebliğ edilerek sağlanmaktadır, devamında toplantıya gelen malikler için hazirun cetveli hazırlanarak yeterli çoğunluk tespit edilir, akabinde alınan kararlar toplantıya katılım sağlamayan maliklere tebliğ edilir, Ayrıca apartman ortak alanlarının ve aidatların ne şekilde bölüşümünün yapılacağı hususları, tapuya şerh edilmiş bina yönetim planına bakılmak sureti ile kararlaştırılır, dolayısı ile yapmanız gereken tapu dairesinden bina yönetim planınızı almanız, yapılan toplantı usule uygun değil, alınan kararlar usulde eksiklikten bağlayıcı da değil bu durumda.

atem

Yeni Kiracı
Merhabalar,
öncelikle olağan genel kurul toplantıları kat maliklerine davetiye çıkarılmak sureti ile tebliğ edilerek sağlanmaktadır, devamında toplantıya gelen malikler için hazirun cetveli hazırlanarak yeterli çoğunluk tespit edilir, akabinde alınan kararlar toplantıya katılım sağlamayan maliklere tebliğ edilir, Ayrıca apartman ortak alanlarının ve aidatların ne şekilde bölüşümünün yapılacağı hususları, tapuya şerh edilmiş bina yönetim planına bakılmak sureti ile kararlaştırılır, dolayısı ile yapmanız gereken tapu dairesinden bina yönetim planınızı almanız, yapılan toplantı usule uygun değil, alınan kararlar usulde eksiklikten bağlayıcı da değil bu durumda.
Hocam ilginiz cevabınız için teşekkür ederim,
Tapu dairesine gittim Ap. Yönetim Planı için sayfa başı 18 TL istiyorlar, benim Yönetim Planı 4 sayfa idi 75 TL gibi bir ücret tutacaktı, bana çok pahalı geldi almadım.
Bizim Apartmana hiç bir zaman aidat ödeme ile ilgili kağıt veya bir duyuru asılmıyor.
Bu kişiler bana haber vermeden aidat ödemedim diye 1 - 2 ay geciktiğim için mahkemeye verebilir mi.
Apartmanda hiç bir duyuru asılı değil bana hiç bir şey söylenmedi veya tebliğ edilmedi.
Ben şu sıralar dairemi satmaya çalışıyorum.
Karşı dairede oturan komşuma eskiden gürültü yapıyorlar diye ikazda bulundum o günden beri birbirimize selam vermiyoruz kendileri çok aksi ve cahil insanlar.
Whatsup grubunu bunlar yönetiyorlar ve beni almıyorlar guruba.
Ben apartmanda ne oluyor ne bitiyor hiç bir şey den haberdar değilim, apartmanda hiç kimseyi de tanımıyorum .
Saygılar