Bilgilendirme Şantiye Elektriği Nasıl Paylaştırılır?

admin

Admin
Yönetici
Administrator
İskanı alınmamış binalarda şantiye elektriği nasıl paylaştırılır adım adım öğreneceksiniz.

Öncelikle 20 daireli bir binaya 4.000 TL elektrik faturası geldiğini varsayalım, yapmanız gereken ilk olarak fatura gelir gelmez elektrik panonuzun bulunduğu yere gidip bir A4 kağıdına tek tek tüm elektrik saatlerinin T kWh değerini not almanız. T kWh değerini resimdeki gibi mavi buton'a 3 kez bastığınızda göreceksiniz. Birincide Tarih ikincide Saat Üçüncüde ise Saatten geçen toplam tüketim değerini yani T kWh'ı verecektir. (Bu tabi tüm saatlerde sıralaması farklılık gösterebilir 4-5 de olabilir.) Saat üzerinde LCD bilgilerinde yazar genelde T kWh değeri olarak T1 T2 T3'ü yanlışlıkla almayınız. Bize gerekli olan saatten geçen Toplam Tüketim endeksi (T kWh)

kwh.jpg

T değerini aldıktan sonra aşağıdaki excel dosyasındaki şablona değerleri tek tek girmeniz ve fatura tutarınızı şablona göre değiştirip bölüşümleri otomatik yapmanız. dikkat edilmesi gereken husus virgülü atlamamaktır. yukarıdaki elektrik saatindeki Toplam tüketim kWh'ı 24346,072'dir. virgül burada çok önemli. aksi halde tüketim az olmasına rağmen yüksek paylaşımlar çıkabilir. Gerekli detaylı bilgilendirme excel şablonunda mevcuttur.

rar şifresi: apartmansorunlari.com

Ekli dosyalar

Hasan45

Yeni Kiracı
Müteahhit iskan alamadığı için şantiye birim fiyatı ile daimi birim fiyatı arasındaki fark düşülüp şantiye farkı müteahhit'e yansıtılabilir mi ? Müteahhit iskanı almadığı için daire sakinleri neden yüksek birim fiyatı ödeyelim ki.

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Müteahhit firma ile aranızdaki sözleşmeye dayalı ödemediğiniz zaman elektriğiniz kesilebilir.