Otopark, çocuk parkı olarak kullanılabilir mi?

Diogen

Yeni Kiracı
Merhaba. Oturduğumuz apartmana ait otopark alanı son 6 aya kadar sadece araç parkı amaçlı kullanılıyordu. Ancak 6 aydır, sadece 4 ailenin çocuklarını eğlendirme merkezi haline geldi. Gece yarısına kadar yapılan gürültü bir yana, araçların arasında bisikletle dolaşan çocuklar araçların zarar görmesine neden oluyor. Keza benim aracımda da bir pedal izi ve derin çizikler oluşmuş durumda. Ortak kullanım alanı olarak geçen otopark, çocuk parkı olarak kullanılabilir mi? Bu durumu nasıl engelleyebiliriz? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Merhabalar; Öncelikle otopark alanı olarak bahsi geçen alan anladığım kadarıyla açık otopark. Binanıza ait parsel dahilinde ise ve mimari projenizde otopark olarak görünüyor ise veyahut karar defterinizde veya yönetim planınızda otopark olarak kullanılacağı belirtilmiş ise amacı dışında kullanılamaz. çocuk parkı olamaz ve çocuklar gece yarılarına kadar bisiklet ile dolaşamaz.

Nasıl engellenir

1-)
Yöneticiniz konuyla ilgili aksiyon alması konusunda uyarılmalı.
2-) Yönetim planına ve önceden otopark kullanımı ile ilgili karar defterinde alınmış bir karar varsa kararlara ulaşın. (Tabi aksine alınmış bir karar yoksa)
3-) Mimari projenize ulaşın burada mutlaka bellidir. (Belediyeden, tapu müdürlüğünden veya müteahhit firmadan ulaşabilirsiniz)
4-) İlgili çocukların ailelerine ve yöneticinize otopark alanı olarak belirtilen alanın belgelerini PTT kanalı ile taahhütlü posta gönderin
5-) Aracınızın zarar görmesini belgelendirin binanıza ait kamera kaydı var ise kayıtların çıktısını alabilirsiniz.
6-) Zararınızın karşılanması için ilgili belgeler ile bölge trafik müdürlüğüne gidip tutanak tutturabilirsiniz.