Kimse Yönetici Olmak İstemiyor

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Apartmanınızda kimse yönetici olmak istemiyor? Ne yapabilirsiniz. Bu görevi birileri üzerine almalı ya da dışarıdan birilerini yönetici yapmalı ve yahut profesyonel yönetim firmalarına vermeli. eğer yine çoğunluk toplanamıyor toplantı yapılamıyorsa İlgili Bölgedeki Sulh Hukuk Mahkemelerine gidilip yönetici atanması istenmeli. Fakat Bazı apartmanlarda genelde emekli insanlar Bu sorumluluğun altına giriyor. ve Nasıl bir sorumluluğun altına girdiğinin farkına varamamakla birlikte usulüne uygun yönetim yapamıyor. bu da apartmanlarda ciddi sorunlara yol açıyor. En basiti SGK'sız temizlikçi çalıştırmak ve çalışanın başına gelebilecek en ufak bişeyden apartmanın sorumlu tutulmasıdır. Apartmanların %80'i sigortasız temizlikçi çalıştırıyor. ya da yangın tüpü alınmıyor. çünkü kimse para ödemek istemiyor. başlarına ceza gelmediği sürece. Evet Tartışma konumuz bu; Başlarına gelmedikçe masraflardan kaçınmak.

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Benim komşum gürültü yapıyor ihtarname çektiren olur noterden
Bölge zabıta müdürlüğü ile konuyu çözebilirsiniz. Ve gürültü belli bir desibeli geçtiğinde para cezası kesebilirler. Eğer gürültü yalıtımdan kaynaklı belli ölçüdemi desibeli geçmiyor ise noterden ihtar çekmeniz ileride dava açmanız durumunda elinizde resmi yazılı delil olabilir @Mehtap

Mehtap

Yeni Kiracı
Bölge zabıta müdürlüğü ile konuyu çözebilirsiniz. Ve gürültü belli bir desibeli geçtiğinde para cezası kesebilirler. Eğer gürültü yalıtımdan kaynaklı belli ölçüdemi desibeli geçmiyor ise noterden ihtar çekmeniz ileride dava açmanız durumunda elinizde resmi yazılı delil olabilir @Mehtap
Nasıl bir dilekçe yazabilirim bir örnek yazabilir misiniz rica etsem cevap içinde ayrıca teşekkür ederim

admin

Admin
Yönetici
Administrator

Ekli dosyalar

Mehtap

Yeni Kiracı
Açılmıyor dosya maalesef sizden son ricam burdan yazabilir misiniz çok oldum biliyorum burdan yazabilirseniz sevinirim tşk

admin

Admin
Yönetici
Administrator
İhtarnamedir

DÜZENLEYEN:

................APARTMANI YÖNETİMİ

İsim soyisim:

TCKNO:

ADRES;

MUHATAP:

1- İsim Soyisim:

ADRES:

KONU: Dairenizde yapılan aşırı gürültüden apartman sakinlerinin rahatsız olması hakkındadır.

A Ç I K L A M A:

1- Sayın muhatap yukarıda adresiniz olarak belirtilenyerde ikamet etmektesiniz. Apartman Yönetimi’ne yapılan şikâyetlerde dairenizden aşırı gürültü yapıldığı tarafımıza bildirilmiştir.
2- 2- Gerek 4731 sayılı Türk Medeni kanununun 737. maddesi gerekse de Kat mülkiyeti Kanununa göre Komşuluk hakkı gereğince dairenizin aşırı gürültü yapmaktan kaçınması gerekmektedir. Kat Mülkiyeti Kanunu’na (KMK 18 vb.) göre apartmanda, huzur bozup uyku kaçıracak kadar “çekilmez hal” alan gürültü yasak olup “Komşuyu rahatsızetmemek” yasal bir yükümlülüktür. Kiracı ve ev sahibi fark etmeksizin aynı yasal yükümlülüklere tabidirler.
3- Sayın muhatap işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren dairenizden belirli zamanlarda yapılan aşırı gürültünün giderilmesini, aksi halde Apartman sakinlerinin toplayacağı imza karşılığında dairenizden tahliye edilebileceğiniz i, aleyhinizde 4731 sayılı Türk Medeni kanununu ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını bu uğurda yapılacak her türlü masraf ve avukatlık ücretinin de tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz. 06.11.2019
İHTAR EDEN

Ad-soyadı İmza.

Mehtap

Yeni Kiracı
Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun ben kiracıyım kendimi yazarım artık Google dan iyiki burayı bulup yazmışım çok kaliteli bir yeer tekrar teşekkür ediyorum

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun ben kiracıyım kendimi yazarım artık Google dan iyiki burayı bulup yazmışım çok kaliteli bir yeer tekrar teşekkür ediyorum
Rica ederiz yardımcı olabildiysek. Hep bekleriz iyi günler mehtap hanım k