Gürültü Yapan Komşu Nasıl Şikayet Edilir?

Kalemyazar

Yeni Kiracı
Gürültü Yapan Komşu Nasıl Şikayet Edilir?
Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) 18. maddesine göre, “Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.”
Kat Mülkiyeti Kanunu, hem kiralık daire sakinleri için hem de ev sahipleri için geçerlidir. Her apartmanda belli gürültü yasağı mevcuttur. Gürültü yapan komşuları sözlü olarak uyarmakla başlayabilirsiniz. Komşunuzun gürültüsü tahammül edilemeyecek bir hale ulaştıysa zabıtaya veya karakola şikayette bulunabilirsiniz. Ancak bu kurumlara başvurmadan önce komşunuz ile saygı çerçevesi içerisinde konuşmanız, gerekirse apartman yöneticisine bildirmeniz gürültü sorununu kibar ve daha kolay bir şekilde çözmenizi sağlayabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mehtap

Yeni Kiracı
Notere nasıl şikayette bulunabilirim kiracıyım Bi türlü ispatlıyamıyorum yardımcı olacak biri varmı acaba tşk

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Notere nasıl şikayette bulunabilirim kiracıyım Bi türlü ispatlıyamıyorum yardımcı olacak biri varmı acaba tşk
Merhabalar mehtap hanım; konuyla ilgili olarak bölge zabıta müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz. Ve ya Alo 183 ten’de destek alabilirsiniz. Belli bir desibeli geçerse ki bunu zabıta delisel ölçümü yapıp ilgili daireye para cezası kesebilirler. Noterden ihtar çekmeniz ileride dava yoluna gitmeniz halinde elinizde sağlam delil olmakla kalabilir.