Güncel Aidat borçlarından dolayı elektrik saatinin sökülmesi

admin

Admin
Yönetici
Administrator
Aidat şantiye elektrik ve su borcunu ödemeyen daireler hakkında

Henüz iskanı alınmamış olan apartmanlarda şantiye elektriği olarak binaya ilgili elektrik dağıtım şirketleri tarafınca şantiye abonelikleri müteahhit firma ya da toprak sahiplerinden bir kişi şahıs olarak şantiye saati aboneliğini üzerine almaktadır. İskan işlemleri uzun süreceği için apartman tamamlandığında daireler satılıp apartmanda hayat başlama durumuna gelmektedir. dairelerde tüketim oldukça şantiye saatinden süzme bireysel elektrik saatlerine tüketimler yansımaktadır. apartman yönetimi binaya gelen elektrik faturasını süzme saatlerden geçen endekslere göre hakkaniyetle bir şekilde borçlandırmasını yapıp dairelerin tükettiği elektriği dairelere borçlandırmaktadır. Bu noktada 1 kişi elektrik borcunu ödemez ise binaya gelen elektrik faturası ödenemez duruma gelmektedir. apartman yönetimi ise aidat gelirlerinden karşılanıp elektrik faturası kesme ihbarnamesi gelmeden ödeme yapabilir bu da kasa'da o ayki giderler kaleminde açık çıkmasına sebep gösterebilir. İskanı olmayan binalarda Aidat ve elektrik su gibi borçlarını ödemeyen daireler hakkında şantiye aboneliği şantiye elektriği suyu geldiği için elektrik saatini söküp borçlu daireye elektrik vermeyebilirsiniz. Sonuçta inşaat olarak gözüktüğü için payına düşen tüketimi ödemediği için hukuki hiç bir yaptırımı olamaz. Sonuçta hiç bir daire sakini başkasının tükettiği elektriği ödemek istemez. İcra yoluna gitmeden elektrik saatini söküp elektrik vermemek en kestirme ve etkili yoldur. Bırakın ödeme yapmayan daire düşünsün o noktada. Hatta kolluk kuvvetlerinden destek alıp polis eşliğinde elektrik saatini söküp elektrik vermeye bilirsiniz. mazereti ve bahanesi apartman yönetimin inisiyatifine kalmış bir durumdur. Elektrik dağıtım şirketine bireysel borcu olup ödemeseydi elektrik dağıtım şirketinin uyguladığı yolda bu yöndedir. elektrik saatini mühürlemek. mühürü koparttığında da kaçak tüketim bedeli olarak cezaya düşüp fazlasıyla ödemektedir. Apartman yönetiminin yapması gereken hızlıca konuyla ilgili karar alıp kararı tüm kat maliklerine tebliğ edip ödeme yapmayan dairelerin elektrik saatinin sökülmesi yönünde olmalıdır. Aidat ve genel gider şantiye elektriği su gibi ödemeleri yapmayan dairelere en etkili yöntem bu yöndedir. Su saati içinde geçerlidir aynı durum su saatinin borusunu kesip kör tıpayla kapatabilirsiniz. daireye su çıkışını engelleye bilir fotoğraf ve video ile belgeleyip kendisi tesisatçı getirip bağlattığında konuyu yargıya taşıyıp delillerinizi sunabilirsiniz. Deliller toplantı karar örneği, su saatinin kesildiğini sayacının söküldüğü görüntüler. elektrik odası var ise kapısını kilitleyip saklamak. elektrik odasına girmek için kapıyı ve ya kilidi kırdığında mala zarar vermekten dava bile açabilirsiniz.